Nadziewana papryka (na grilla)

By Miliony książek, miliony pomysłów - 21:50



SKŁADNIKI:
* 1 duża papryka
* 1/4 papryki innego koloru
* pół opakowania sera feta
* kawałek zielonego ogórka
* kilka pomidorków koktajlowych
* kawałek cukinii (wykorzystałam wydrążoną cukinię z przepisu "Nadziewane cukinię")
* ser mozzarella
* bazylia, papryka słodka/ostra, vegeta



PRZYGOTOWANIE:
Paprykę myjemy, przekrawamy na pół i pozbywamy się środa. Na dole układamy pokrojoną w plasterki mozzarellę, którą obsypujemy odrobiną bazylii. Paprykę, cukinię i ser feta kroimy w drobną kostkę, ogórka w półksiężyce, pomidorki koktajlowe "na czwórki". Układamy naprzemiennie do papryki, aż będzie pełna. Całość posypujemy papryką i vegetą. Zawijamy w folię aluminiową. 


UWAGA: Składniki podane na jedną paprykę, zwiększyć ilość składników zgodnie z ilością papryk. 

  • Udostepnij:

Podobne Posty

3 komentarze